Purtarea de grija a Sfantului Nectarie

Doamne ajuta! Minunat este Dumnezeu intru Sfintii Lui!

Cu toate ca am avut mereu preocupare inspre Biserica si am cunoscut vietile Sfintilor si felul in care acestia mijlocesc pentru noi in fata lui Dumnezeu, marturisesc ca pe Sfantul Nectarie il cunosteam mai putin, stiam despre el ca este vindecator de cancer. Am citit din pura curiozitate despre viata si minunile lui, dar nu am simtit la acea vreme cat de minunat e Sfantul!

Dar cum Dumnezeu are un plan cu fiecare, s-a intamplat ca dupa o relatie esuata, din care am iesit cu sufletul zdrobit, sa cunosc un alt barbat cu care am fost la mormantul parintelui Arsenie Boca. M-am rugat atunci parintelui Arsenie, stiind puterea acestuia, ca daca relatia este spre mantuire sa ne ajute sa fim impreuna, iar daca nu sa ne desparta pentru totdeauna. Dupa ce am plecat de parintele Arsenie, totul a fost minunat dar cum Cel de Sus ne cerceteaza sa vada daca mai avem credinta si nu am uitat de El, am ramas insarcinata la catva timp dupa, dar la momentul aflarii vestii, tatal copilului meu a cerut insistent sa fac avort pentru diverse motive. I-am spus atunci ca eu nu voi face niciodata o crima, mai ales sa-mi ucid propriul copil, si ca o sa-mi dau silinta cu ajutorul Maicii Domnului sa-mi cresc copilul singura.

Durerea de a ma afla singura in acea perioada a fost cumplita, dar cu purtarea de grija a lui Dumnezeu si a Maicii Domnului, am fost indreptata sa citesc acatistul Sfantului Nectarie! Marturisesc ca din clipa in care am inceput sa citesc acatistul, am simtit o liniste si o pace sufleteasca. Cand mai aveam momente de suparare si neliniste, mai vorbeam in rugaciune cu Maica Domnului si ma usura. Tatal copilului ma suna cam o data pe luna sa ma intrebe daca nu am avortat spunandu-mi ca daca ma incapatanez sa raman cu copilul, el se va dezice si ca nu-l va recunoaste niciodata pe acesta.

In data de 8 noiembrie, de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, s-au adus pana a doua zi, de ziua Sfantului Nectarie, particele din moastele Sfantului in biserica pe care o frecventez cel mai des. In toata biserica simteai o stare de pace, bucurie si binecuvantarea Sfantului! Ceea ce a fost si mai frumos, e ca in ziua praznicului Sfantului Nectarie, in biserica a fost botezat un copilas cu numele Nectarie, care a venit pe lume dupa multi ani de incercari a parintilor, parinti care dupa ce au promis Sfantului ca daca vor avea un copil il vor pune numele Nectarie sau Nectaria, dupa caz. In acea zi in biserica, m-am rugat si am plans cum nu am mai plans in viata mea. M-am rugat Sfantului Nectarie sa faca o minune cu copilul meu nenascut, ca nimic sa nu-i intunece frumusetea copilariei, stiind ca dragostea Sfantului este pentru toti copiii necajiti, Sfantul vine in intampinarea lipsurilor lor si ii ajuta cum nimeni altcineva nu ii poate ajuta!

Cateva zile mai tarziu am avut un vis in care mi-a aparut un batranel care mi-a zambit si mi-a spus atat: Bucurie!. Tot in acel vis l-am visat si pe tatal copilului care venea la mine, era suparat, avea o icoana in mana si mi-a cerut sa-i spun cine e cel din icoana, deoarece Sfantul din icoana il mustra. Dimineata mi-am dat seama ca icoana din visul meu era cea a Sfantului Nectarie , la care ma rugam .Citisem ca unora li s-a aratat Sfantul Nectarie in vis, dar eu mi-am spus ca nu sunt vrednica sa-l vad pe Sfant.

A mai trecut timpul, se apropia ziua nasterii, eu citeam neintrerupt acatistul Sfantului Nectarie si cu purtarea de grija a Sfantului Nectarie si a Maicii Domnului, am nascut destul de repede un baietel sanatos. Si minune, imediat dupa nastere, apare si tatal copilului, cu lacrimi in ochi , cu parere de rau pentru faptul ca m-a lasat singura, ca nu si-a dorit copilul. Isi cerea iertare. Cu timpul, am reusit sa trecem peste toate si azi ne bucuram impreuna de ingerasul ce ni l-a trimis Dumnezeu!

Sfinte Nectarie, iti multumesc!

Frati si surori intru Hristos, Dumnezeu prin Sfintii Lui nu ne lasa, Sfintii sunt mereu acolo, trebuie doar sa le cerem ajutorul. Am scris aceasta marturie personala pentru a-i multumi Sfantului Nectarie pentru ajutorul dat, pentru ca si altii sa sa foloseasca duhovniceste. Si eu am citit sau am auzit personal de la altii despre minunile Sfantului, de la vindecari de boli trupesti si sufletesti, la protectia copiilor nenascuti si nascuti, gasirea unui servici si multe alte minuni. Marturia personala a venit un pic mai tarziu dupa ce minunea a fost savarsita, dar il rog pe Sfantul Nectarie sa ma ierte si sa ne ajute tuturor care avem nevoie de ajutorul Lui!

Anca S. B.21 Mai 2015 - 12:19pmTrimiteți un mesaj autorului

Adaugă comentariu nou