Cum a intrat Sf. Nectarie in viata mea

marturie postata de mine pe internet la 25.02.2012

Despre Sf. Nectarie cum a intrat in viata mea. Recent, in vacanta de iarna (a scolarilor mai exact), fiica mea avea de facut ca tema de vacanta o pictura pe lemn ( o icoana mai exact). Ca s-o ajut am cauta pe internet un izvod si am listat la imprimimanta vreo 3 modele .

Asa s-a intamplat ca din cauza culorilor frumoase folosite la imbracamintea Sfantului in lucrarea originala , am ales sa fie Sf. Nectarie.

Se intampla ca, in ziua in care fiica mea a inceput sa-si faca lucrarea, eu aveam o branula in vena ptr un tratament medicamentos intravenos. Ma descurcam foarte greu cu ea ca seara o puneam iar dimineata o scoteam - greu o suporta organismul. Aceasta avea menirea sa stea in mana 3,4 sau mai multe zile . Deci seara imi facuse-m injectia, dimineata la fel, si am spus o mai las , daca nu rezist fug la cabinet pe la amiaz sa mi-o scoata.

In jur de ora 12 fiica mea a venit la mine sa-mi ceara ajutorul cu privire la niste detalii care trebuia sa le faca in lucrarea ei. Putin iritata de disconfortul ce mi-l dadea branula m-am asezat la masa ei si am inceput sa pictez impreuna cu ea. S-a facut ora doua si mi-am dat seama la un moment dat cand m-am ridicat de la masa ca atat timp cat pictam, nu simteam durerea din mana. Am pictat in ziua aceea 4-5 ore pana am terminat lucrarea si astfel am rezista pana seara cand a venit asistenta si mi-a scos branula definitiv. De la 17-la 19 pana a ajuns ea m-a durut in continuare , vreau sa spun.

Dupa experienta aceasta, eu de fapt nu mi-am dat seama in ziua aceea de cele petrecute, intamplator, am dat peste un sait cu minunile Sf. Nectarie si atunci am facut legatura. De atunci ii citesc acatistul ,deseori doar rugaciunea de la sfarsitul acatistului si il rog sa ma ajute in problema de sanate care o am si ptr care faceam si atunci tratament.

Foarte interesant, ca de o vreme ,inainte sa se petreaca acestea mi-a trecut prin gand ideea , nu odata ,de a avea un sfant la care sa ma rog.

Sfantul Nectarie a venit la mine cred, in putina mea credinta, el m-a ales pe mine si nu eu pe el.

.., daca cineva de pe forum are ulei sfant de la moastele lui il rog sa-mi dea si mie un strop sa-mi ating macar odata partile bolnave ale trupului, in necredinta si pacatosenia mea sper sa-mi foloseasca ...doar ptr.ca spun scrierile:

"Aceste minuni ale tale, sfinte, ne-au facut si pe noi a crede ca la orice facere de bine esti gata ajutator si grabnic folositor si sprijin minunat. Drept aceea, suntem incredintati ca pe tot cela ce alearga la tine, cerand cu credinta ajutor, nu-l treci cu vederea. Pentru aceasta si noi credem ca si acum acelasi esti, sfinte, precum atunci cand i-ai ajutat pe cei care au alergat la tine. Slaba este credinta noastra, dar fiind scarbiti si pagubiti, la tine alergam cu credinta si cu lacrimi..."

completare: in ziua in care am postat am si primit un mesaj de la cineva de pe forum care s-a oferit sa-mi trimita ulei sfant de la cadela care arde la racla sfantului. sunt convinsa ca a fost Sfantul Nectarie cel care a raspuns dorintei mele si care i-a dat gand bun credincioasei care s-a oferit sa ma ajute.

__________________

ce a urmat, marturie 09.04. 2015

In toamna anului 2013 , niste rude ale mele, un cuplu mai precis mi-a adus la cunostinta faptul ca urmeaza sa plece spre insula Eghina la Sfantul Nectarie , barbatul descoperise in urma cu 11 luni o tumora canceroasa localizata in zona capului si facea deja chimioterapie. Nu am avut nevoie de mai mult de 10 secunde sa ma hotarasc "vin si eu am spus" .

Ajunsi pe insula, am vizitat biserica manastirii Aghia Triada locul unde se afla capul Sfantului, chilia , imprejurimile biserica noua foarte mare construita datorita pelerinilor care vin si mormantul . Citisem despre faptul ca daca sezi in genunchi cu urechea lipita de lespedea mormantului, Sfantul le vorbeste unora , fiecaruia dupa credinta lui. Cu oarecare emotie si speranta in suflet m-am asezat si eu lipita cu urechea de mormant si am inceput sa ma rog pentru problema de sanatete pentru care m-am dus , de fapt sa il rog staruitor sa ma vindece si in timp ce ma rugam am inceput sa aud niste bocanituri care veneau din mormant, pe masura ce insistam bocaniturile cu ecou se inteteau . Asta a continuat pana cand nu am mai putut sta pe ciment in genunchi si m-am ridicat. Cu frica , emotii si lacrimi in ochi m-am indepartat de mormant, eram uimita si nu stiam ce sa cred, aveam indoieli si niste banuieli , Doamne iarta-mi necredinta ! Beneficiul de care am fost privilegiata in urma vizitei mele la Sf Nectarie a fost ca 2 luni nu am mai avut nimic , nu am mai simtit nici o durere .

Ajunsa acasa , prima mea dorinta a fost sa caut pe internet informatii referitoare la ceea ce se intamplat sau marturii despre ceea ce se aude la mormant. Si imi amintesc ca intr-o descriere a locului de pelerinaj , erau enumerate mai multe fenomene care se petrec acolo descrise de pelerini iar una dintre descrieri spunea ca daca asculti se aude cum Sfantul umbla si loveste cu bastonul podeaua, peretii . In clipa aceea am asociat bocanitul care l-am auzit eu cu sunetul unui baston , era ca si cum ar fi umbalt un om cu baston pe niste culoare . Acesta a fost bocanitul ce l-am auzit eu.

Problema de sanatate inca o mai am , insa insotitorul meu de atunci e cu noi , chimioterapia nu l-a ajutat , dar azi tumora este redusa la jumatate .

Daca scriam de atunci marturia, asa cum a poruncit Sfantul sa facem , poate ajuta mai mult . Iarta-ne Sfinte Nectarie si vindeca neputintele noastre. Pe 9 noiembrie la biserica dintr-o localitate mica situata la 10 km departare de noi , vin particele din moastele Sfantului si timp de cca o saptamana in fiecare seara se citeste acatistul .

Am intalnit o doamna acolo care intr-una din seri la final a cerut binecuvantarea preotului sa faca o marturie. Sper sa o mai intalnesc si sa-i cer sa va povesteasca chiar ea minunea. A fost impresionant.

clementia9 Aprilie 2015 - 9:08pmTrimiteți un mesaj autorului

Adaugă comentariu nou