Credinta este totul - Sf.Nectarie

As dori si eu sa va relatez povestea mea in ideea ca cititorii dvs vor trage invatamintele necesare.

Problemele mele de  sanatate au inceput acum 20 de ani in 1992 printr-un atac de panica care a survenit din senin fara a avea nici o cauza obiectiva.

Nu i-am dat importanta si in cele din urma problema s-a rezolvat. Dupa inca 10 ani am avut o noua cadere pe plan  mental si de aceasta data fara a avea un motiv serios am o familie minunata, un copil deosebit  o slujba multumitoare dar din pacate starea mea s-a agravat fiind internat de 3 ori in spital in februarie 2003, octombrie 2003 si respectiv martie 2004 obtinand o relativa imbunatatire a sanatatii. 

In anul 2009 am inceput sa studiez spiritualitatea crezand ca o tehnica de evolutie spirituala ma poate ajuta dar nu a fost asa.. In anul 2013 dupa inca  10 ani am facut o nevroza destul de urata si am fost nevoit sa ma internez din nou in spital nu intelesesem mesajul primit de la divinitate.

Au fost 3 luni de internari in perioada decembrie - martie 2014. La sfatul sotiei mele incepusem sa citesc acatistul sfantului Nectarie aproape zilnic precum si alte rugaciuni catre divinitate.

Ulterior am inceput sa merg la slujbele de Maslu(5) si din acel moment o schimbare pozitiva s-a petrecut in viata mea. Tot in acea perioada sotia mea l-a visat pe Sf Nectarie in care ii spunea sa ne rugam... Stiu ca Dumnezeu lucreaza prin oameni si in cazul meu Sf Nectarie a incercat sa intre in viata mea inca din 2009 cand am primit o icoana deosebita la serviciu, cativa ani mai tarziu, sotia mea a primit de la o colega tot icoana Sf. Nectarie dar inca nu intelesesem mesajul.

Cand am fost internat in spital ultima data in 2014 o colega de suferinta mi-a dat din nou o icoana mica tot a Sf Nectarie. Adevarata insanatosire insa s-a produs dupa primele spovedanii in care am simtit o ameliorare destul de semnificativa a starii mele sufletesti.

Mi-am gasit un duhovnic si am inceput sa fiu un adevarat crestin tanand post miercurea si vinerea, participand la slujbe de Maslu vinerea si citind aproape zilnic Acatistul Sf Nectarie.

Dupa 6 luni de la internare pot sa spun ca ma simt excelent si ii multumescSf Nectarie, lui Dumnezeu, Maicii Domnului pentru ajutorul primit.

Au trebuit sa treaca 49 de ani ca sa inteleg ce vrea divinitatea de la mine si sa traiesc viata asa cum vrea Dumnezeu. Cred ca Dumnezeu ne da uneori lectii dure de viata dar ni le da tocmai in ideea de a accede un drum spiritual. El stie cine are cu adevarat sanse sa fie mantuit in aceasta viata supunand la incercari pe cei alesi de el...

Cu stima,
Liviu Haivei, Bucuresti

P.S. In vara acestui an am fost in concediu la mare si la un moment dat o familie cu 2 copii un baiat si o fata, initial ne-a cerut permisiunea sa se aseze la masa noastra.Nu am dat importanta, dar dupa cateva momente mama lui exclama: Nectarie du-te dupa sora ta caci a gasit o alta masa libera…

Liviu14 Septembrie 2014 - 8:04pmTrimiteți un mesaj autorului

Adaugă comentariu nou